AGSV A FOLOSIT 75 DE TONE DE SOLUȚIE APOASĂ DE INSECTICID

DE LA ÎNCEPUTUL SEZONULUI CALD AGSV A UTILIZAT 75 TONE DE SOLUȚIE APOASĂ INSECTICIDĂ

De la începutul sezonului cald, Î.M. AGSV a utilizat  în conformitate cu normele Registrului de proceduri fitosanitare al Republicii Moldova, circa 30 de litri de insecticid. Conform acestei proceduri se folosesc de la 0,2 – 0,8 grame de insecticid la o tonă de apă. Substanța chimică, conform procedurilor, a fost diluată cu apă, astfel pentru distrugerea insectelor din parcurile municipiului Chișinău s-a folosit o cantitate de 75 de tone de soluție apoasă insecticidă.

Procedura de tratare cu insecticid are loc pe timpul nopții. Zonele care au fost stropite sunt Parcurile Valea Morilor, Valea Trandafirilor, Parcul Alunelul, Parcul La Izvor și scuarurile Vieru și Afgan.

Potrivit experților întreprinderii municipale după executarea acestor proceduri s-a constatat o eficiență de circa 85 la sută. În procesul de combatere a căpușelor eficiența este mai ridicată dat fiind faptul că prelucrarea cu insecticid are loc după cositul mecanic al ierbii, acest lucru reducând procesul de reproducție al căpușelor.

În afara prelucrării cu insecticid, întreprinderea municipală a pulverizat mecanic pe plajele municipale și pe suprafețele bazinelor acvatice o soluție apoasă de NaCl care este inofensivă pentru floră și faună.