COSIREA GAZOANELOR

Î.M. AGSV CONTINUĂ LUCRĂRILE DE COSIRE A GAZOANELOR DIN MUNICIPIUL CHIȘINĂU

În toate spațiile verzi gestionate de Întreprinderea Municipală „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, continuă procesul de cosire manuală și mecanizată a gazoanelor.

Cosirea gazonului este un procedeu esențial pentru păstrarea aspectului estetic al acestuia și are un rol important în dezvoltarea unor plante puternice, care dobândesc capacitatea de a face față condițiilor de mediu nefavorabile, bolilor și dăunătorilor.

În același timp, cosirea ierbii face parte din procesul de combatere mecanică a căpușelor, aceste insecte dăunătoare preferând zonele verzi cu iarbă înaltă și frunziș abundent. Tăierea gazonului care are o înălțime de șapte cm și îndepărtarea vegetației dense reduce habitatul căpușelor. Împreună cu măsurile de combatere chimică a dăunătorilor, scade riscul infectării animalelor de companie (câini și pisici) și al oamenilor cu aceste insecte.

De asemenea, în această perioadă întreprinderea municipală execută, pe timp de noapte, lucrări de tratament chimic al dăunătorilor arbuștilor de buxus, plantă ornamentală cu frunze veșnic verzi care provine din zona mediteraneeană și este folosită pentru înnobilarea spațiilor urbane.

La fel, de două ori pe săptămână, sunt executate lucrări de afânare și tratare chimică a nisipului de pe cele patru plaje municipale.

Întreprinderea municipală solicită locuitorilor și oaspeților capitalei să respecte munca angajaților întreprinderii și să nu distrugă plantele.

Împreună, facem municipiul Chișinău mai verde și mai frumos.